3 snabba gardinupphängningar du löser på några minuter

Gardinkappa

Älskar du snabba och enkla lösningar? Och ännu bättre, när det inte syns att du just tillämpat dig av en quick fix?! Till dig har vi tre olika tips på hur du kan hänga upp din gardin på bara några minuter.

Välj den gardinupphängning du gillar bäst:

1. Knytbandsgardin i gardinringar

Färdigsydda knytbandsgardiner är SÅ enkla att hänga upp – och det blir riktigt fint. Självklart kan du knyta gardinen direkt på gardinstången, men ett tips är att använda gardinringar – särskilt om du vill kunna dra för (och från) ditt fönster.

Väljer du en gardinstång i en utstickande kulör, förstärker du dessutom utseendet genom att välja till färgmatchande gardinringar.

Knytbandsgardin i gardinringar

Koppargardinstång med färgmatchande kopparringar och knytbandsgardin.

Klicka här om du är nyfiken på hur hela knytbandsgardinen ser ut>>

2. Gardinlängder med klämma

Vanliga gardinlängder (med kanal, utan något speciellt gardinband påsytt baktill) får ett ledigare fall om du kompletterar din gardinstång med klämmor och gardinringar. Klämmorna klämmer du bara fast i gardinens överkant och hakar därefter i öglan på ringen – superenkelt!

Denna gardinupphängning passar bäst till tunna och lätta gardiner (för tunga gardiner glider ur klämman).

Gardin med gardinklämma

Färgmatchande klämmor med gardinringar och gardinstång.

Klicka här om du är nyfiken på hur hela gardinen med klämma ser ut>>

3. Gardinkappa

Åhh så tråkigt tänker en del – men vi slår ett slag för gardinkappan! I sin rätta miljö gör sig gardinkappan oslagbar – som här till exempel. Retro all the way med tidstypiska fönster, lampan Bumling, schackrutigt golv, träbord med utdragbara Perstorpskivor och så pricken över i:et – gardinkappan med vackra mönstret Kokeshi från Bantie.

Nyfiken på hur du skapar stilen? Läs mer om Orange Retro>>

Gardinkappa