Reflektion i vardagsrum
Har du ett vardagsrum med hemmabio vill du kunna göra det helt ljustätt med mörkläggningsgardiner. Och vill du tvärtom ha mest möjliga ljusinsläpp är det ljusa tunna gardiner, som kan dras helt åt sidan, alternativt Screen rullgardin, som effektivt reflekterar solens strålar samtidigt som du behåller utsikten, som är mest optimalt.

Gardiner till vardagsrum
Gardiner till vardagsrum

Utsikt
Vid middagsbjudningar vill du att dina gäster ska ha en skön och behaglig upplevelse. Står solen på, åtgärdar du detta enkelt med Screen rullgardin som bryter solens direkta strålar samtidigt som du behåller utsikten.

Gardiner till vardagsrum

Temperatur
Det är viktigt att det är behagligt att befinna sig i sitt vardagsrum och gardinerna kan bidra till att hålla temperaturen jämn året runt. Om vintern är det en fördel att använda tjockare gardiner som isolerar, speciellt om du bor i ett äldre hus med dragiga fönster. Om sommaren vill du kanske göra det mer lätt och luftigt och då är tunna skira gardiner mer riktigt.

Insyn
Har du närboende grannar vill du kanske begränsa insynen. Speciellt viktigt kan det vara på vintern när många av timmarna är mörka ute och ljusa inne. Panelgardiner som kan placeras precis där det är behov för det i ögonblicket är ett bra alternativ till ditt vardagsrum. Likaså hissgardin och plisségardin som både begränsar insyn och inreder. Halvtransparenta gardiner som enbart visar skugga innanför, men samtidigt släpper in ljus, är ett annat alternativ för vardagsrum med insyn.