Barnrum och säkerhet
Undvik långa snören och gardiner som barn lätt kan trassla in sig i. Likaså skall gardinstången i barnrum säkras fast med de små skruvarna på hållarna för att undvika att den faller ner och gör skada.

Temperatur
På ljusa och varma sommarkvällar är det viktigt att skapa känslan av att det är natt, så att barnen vill och får sova i lugn och ro. Därför är det en bra idé att ha tjockare gardiner som gör det mörkt i barnrummet och samtidigt håller det svalt om det dras för i tid. Ett annat alternativ, till dig som vill behålla lite tunnare och genomsiktliga gardiner i barnrummet, är att välja en mörkläggande rullgardin. För du vet väl att en vit mörkläggande rullgardin fungerar lika bra som en mörkläggande rullgardin i en mörkare färg! Samma sak gäller här; kom ihåg att rulla ner i tid, så att rummet inte badat i solljus fram till läggdags.

Praktiskt
Det är viktigt att inte låta en gardin, snöre och andra uppsättningar komma i vägen för leken i ett barnrum. I barnrummet ska det inredas på barnens kompromisser, samtidigt som det skall vara dekorativt och inbjudande. Tjockare tyger och mattor som dämpar ljudnivån är en smart idé.

Gardiner i barnrummet