Kirsch videoklipp

Vissa saker är enklare att förklara på film! Det är också därför vi har tagit fram en mängd olika små förklarande videor, på stort och smått. Visste du t.ex. hur många funktioner den lilla universalbrickan har, hur enkelt du monterar en Twin plisségardin eller hur du enklast kommer runt ett hörn med din gardinstång…? Här har du alla våra filmer samlade, på ett och samma ställe.

Tillbehör

Sy på veckband

Se hur du enklast syr på ett veckband. Det absolut viktigaste är att se till så att bandet ligger på rätt håll, det vill säga med fickorna uppåt mot dig och öppningen till fickorna pekar neråt mot gardinen. Ett tips till dig som helst inte vill sy – har du sett att det i Kirsch sortiment även finns ett påstrykningsbart veckband?

Sy på rynkband

Så här fållar du enklast din gardin med strykjärn och Kirsch påstrykningsbara fållband. Ingen symaskin behövs. Klart på några minuter. Stryk din gardin till rätt längd.

Stryk enkelt på veckband

Så här gör du enklast för att skapa en veckbandsgardin med strykjärn och Kirsch påstrykningsbara veckband. Ingen symaskin behövs. Klart på 10 minuter.

1-fingerkrok med låg fattning

Så här använder du en 1-fingerkrok med låg fattning (som gör att din gardin kommer upp en bit och täcker en del av gardinstången).r.

1-fingerkrok med hög fattning

Så här använder du en 1-fingerkrok med hög fattning (som gör att din gardin kommer ner en bit och mer av gardinstången visas).

2-fingerkrok med låg fattning

Så här använder du en 2-fingerkrok med låg fattning (som gör att din gardin kommer upp en bit och täcker en del av gardinstången) för vackra och lediga veck.

2-fingerkrok med hög fattning

Så här använder du en 2-fingerkrok med hög fattning (som gör att din gardin kommer ner en bit och mer av gardinstången visas) för vackra och lediga veck.

4-fingerkrok med låg fattning

Så här använder du en 4-fingerkrok med låg fattning (som gör att din gardin kommer upp en bit och täcker en del av gardinstången) för en vackert veckad gardin.

4-fingerkrok med hög fattning

Så här använder du en 4-fingerkrok med hög fattning (som gör att din gardin kommer ner en bit och visar mer av gardinstången) för en veckad gardin.

Omvända veck med 4-fingerkrok (låg fattning)

Så här använder du en 4-fingerkrok med låg fattning (som gör att din gardin kommer upp en bit och täcker en del av gardinstången) för att göra motveck/omvända veck, även kallat franska veck.

Omvända veck med 4-fingerkrok (hög fattning)

Så här använder du en 4-fingerkrok med hög fattning (som gör att din gardin kommer ner en bit och visar mer av gardinstången) för att göra motveck/omvända veck, även kallat franska veck.

Stryk enkelt på fållband

Så här fållar du enklast din gardin med strykjärn och Kirsch påstrykningsbara fållband. Ingen symaskin behövs. Klart på några minuter. Stryk din gardin till rätt längd.

Stryk enkelt på veckband

Så här gör du enklast för att skapa en veckbandsgardin med strykjärn och Kirsch påstrykningsbara veckband. Ingen symaskin behövs. Klart på 10 minuter.

Enkel montering av vinkel till gardinskena

Det absolut enklaste sättet att montera en väggvinkel till Kirsch gardinskena, är att föra ner vinkeln i ett väggbeslag (som ofta finns monterade i många svenska hem). Självklart kan du även montera vinkeln direkt på vägg, med plugg och skruv.

Trä rynkbandskrok

Om du har en rynkbandsgardin färdig, ska du bara trä de enkla rynkbandskrokarna i bandet små fickor och därefter rynka ihop gardinen. Videon visar, steg för steg, hur enkelt det faktiskt är! När du är klar – klipp inte av trådarna (som rynkar gardinen) på rynkbandet eftersom du efter tvätt vill kunna stryka gardinen enkelt.

Enkel montering av förstärkt vinkel till C-skena, i väggbeslag

Den förstärkta vinkeln används tillsammans med Kirsch bricka och väggbeslag (som finns monterat på väggen i många svenska hem). På vinkeln monterar du ett skenfäste och resultatet är att du får en stabil gardinupphängning. Den förstärkta vinkeln kan även monteras direkt på vägg.

Enkel montering av hållare till gardinstång

Det absolut enklaste sättet att montera en gardinstångshållare, är om du har ett redan fastmonterat väggbeslag (finns monterat på väggen i många svenska hem). Har du det, för du bara ner gardinstångshållaren i väggbeslagets spår och du är klar. Resultatet är en stabil gardinupphängning utan att göra extra hål i väggen. Gardinstångshållaren går även att montera direkt på vägg, med plugg och skruv.

Så fungerar en reglerbar hållare till gardinstång

Visste du att det finns hållare till gardinstänger som är reglerbara? De flesta av Kirsch gardinstångshållare är reglerbara, både enkelhållare och dubbelhållare. Du vanlig reglerbar hållare kan du förlänga upp till 5 cm. Riktigt smart när du har en fönsterbräda som sticker ut en bit och du inte vill att gardinen ligger mot den. Videon visar hur enkelt det är!

Den lilla brickans olika användningsområden

Känner du igen denna lilla bricka, men vet inte riktigt vad den är bra till? Brickan används alltid ihop med Kirsch väggbeslag (som sitter monterat på väggen i många svenska hem). Brickan monteras bak till på olika hållare och beslag, som därefter förs in i väggbeslaget. Supersmart, och du slipper göra en massa nya hål i väggen.

Upptäck väggbeslagets alla olika användningsområden

Har du funderat på vad väggbeslaget (som finns monterade i många svenska hem) fyller för funktion? En hel del, vågar vi sticka ut hakan och berätta! I väggbeslaget kan du enkelt montera t.ex. rullgardin, gardinstång, gardinskena och mycket mer.

Böjbar skarvdel till gardinstång

Visste du, att du med Kirsch böjbara skarvdel enkelt kan komma runt hörn och burspråk med din gardinstång? Ett riktigt smart litet tillbehör för alla oss som vill att gardinuppsättningen ska bli så vacker som möjligt. Se videon på hur du enkelt använder den böjbara skarvdelen!

Solavskärmning

Enkel montering av rullgardin, i väggbeslag

Det absolut enklaste sättet att montera en Kirsch rullgardin är om du har ett redan fastmonterat väggbeslag (finns monterat på väggen i många svenska hem). Tillsammans med Kirsch bricka, som du monterar baktill på rullgardinsbeslaget, för du bara in rullgardinsbeslaget i väggbeslaget och du är klar. På så sätt slipper du att göra fler hål i väggen än absolut nödvändigt. Rullgardinsbeslaget går även att montera direkt på vägg, med plugg och skruv.

Montera Bella rullgardin

Bella rullgardin kan monteras både i tak och på vägg. När beslaget är fastmonterat, klickar du bara kassetten på plats.

Montera Twin plisségardin

Kirsch Twin plisségardin kan monteras både i tak och på vägg. När beslaget är fastmonterat, klickar du bara plisségardinen på plats.

Så fungerar Bella rullgardin i vitt

Bella är mer än bara en rullgardin – välj själv hur mycket dagsljus och insyn du önskar släppa in i rummet!

Så fungerar Alva Twin plisségardin i vitt

Enkelt höjer och sänker du den dubbla plisségardinen med hjälp av det lilla handtaget. Du slipper alltså bekymra dig för nedhängande linor och kedjor! Dessutom är gardinen ljusdämpande.

Så fungerar mörkläggande Nora Twin plisségardin i vitt

Enkelt höjer och sänker du den dubbla plisségardinen med hjälp av det lilla handtaget. Du slipper alltså bekymra dig för nedhängande linor och kedjor! Dessutom är gardinen mörkläggande, perfekt för sovrum.

Gardinskena

Enkel montering av vinkel till gardinskena

Det absolut enklaste sättet att montera en väggvinkel till Kirsch gardinskena, är att föra ner vinkeln i ett väggbeslag (som ofta finns monterade i många svenska hem). Självklart kan du även montera vinkeln direkt på vägg, med plugg och skruv.

Enkel montering av reglerbar G-skena, i väggbeslag

Det absolut enklaste sättet att montera en reglerbar G-skena, även kallad Kirschskena, är om du har ett redan fastmonterat väggbeslag (finns monterat på väggen i många svenska hem). Har du det, för du bara in G-skenans lilla fäste i väggbeslagets spår och du är klar. På så sätt slipper du göra fler hål i väggen. Det lilla fästet går även att montera direkt på vägg, med plugg och skruv.

Enkel loungegardin på gardinskena

Så här använder du en 1-fingerkrok med extra hög fattning (som gör att din gardin kommer extra långt ner och löper fritt under gardinskenan) för att enkelt skapa en loungegardin med fasta bestående vågor som inte sträcks ut, även om du drar i gardinen. Hemligheten heter glid på band!