Allt om mörkläggningsgardiner – njut av sommaren på bästa behagliga vis!

Rullgardin, mörkläggande

Mörkläggning har aldrig varit viktigare

Denna tid på året är just den, då möjligheten att kunna mörklägga ett rum är som absolut viktigast. Våra ljusa timmar, både tidigt på morgonen och sent om kvällen, gör att ämnet mörkläggning blir ”top of mind” hos många. Och inte utan anledning – en god natts sömn, med tillräckligt många sovtimmar, är viktigt för välbefinnandet hos både barn och vuxna.

En mörkläggningsgardin håller sovrummet svalt

Jo men så är det faktiskt! En mörkläggningsgardin gör rummet både mörkt och svalt i och med att solens strålar blockeras från att tränga in i rummet. Och vem vill inte kunna sova svalt, just om sommaren!

Ett svalkande tips är att dra för din mörkläggningsgardin en stund innan läggdags, så får sovrummet en chans att nå en behaglig temperatur. Särskilt viktigt är det i barnrum, eftersom kvällssolen oftast går och lägger sig senare än barnen. För sovrumsfönster i västerläge är det nästan oundvikligt, eftersom dessa sovrum badar i kvällssol.

Vad finns det då för sovrumsgardiner att välja på?

Är du ett av alla svenska hem som har aluminiumpersienn i sovrumsfönstret? En aluminiumpersienn kan vara ett bra komplement för att dagtid hålla nyfikna blickar på avstånd, men som sovrumsgardin finns det helt klart andra bättre alternativ för både mörkläggning och ett svalt sovrum.

Rullgardin som mörkläggning

De flesta tänker nog rullgardin när de ska skaffa en mörkläggningsgardin till sovrummet. En rullgardin är ett enkelt och effektivt sätt att mörklägga ett sovrum.

En mörkläggande rullgardin finns i en mängd olika storlekar, för att passa så många olika fönster och altandörrar som möjligt. Dessutom finns det mörkläggande rullgardiner i en mängd olika färger – allt från vitt, svart, grått till lila, blå och mönstrat. Och du vet väl att en ljus mörkläggande rullgardin mörklägger precis lika bra som en svart till exempel?

Gardin, mörkläggande

Grå mörkläggande gardin med multiband, på gardinskena.

Traditionell mörkläggningsgardin

Traditionell, eller vanlig, mörkläggningsgardin kan ju låta tråkigt, men det vi menar är ”vanliga gardinlängder”. Då blir det genast roligare! Denna typ av mörkläggningsgardin är nämligen nytt i vårt sortiment för i år. Mörkläggningsgardinen har ett multifunktionellt gardinband påsytt, som gör att den passar med fingerkrokar och rynkbandskrokar för både gardinskena och gardinstång, men den kan också träs direkt på en gardinstång.

Just denna gardin är ju ett perfekt komplement till dig som sedan tidigare har persienner uppsatt!

I Kirsch sortiment finns vit, svart och grå mörkläggningsgardin.

Mörkläggande plisségardin Twin i vitt

Twin mörkläggande plisségardin.

Mörkläggande plisségardin

Sist men definitivt inte minst, har vi vår mörkläggande plisségardin med dubbel väv. Skillnaden mellan en plisségardin med enkel väv och dubbel väv är att den dubbla inte har synliga hål där gardinens lina, som såväl solens strålar, löper igenom. Det är också detta som gör den dubbla plisségardinen till en bra mörkläggningsgardin.

I vår värld kallas en dubbel mörkläggande plisségardin för Twin.

Twin mörkläggande plisségardin höjs och sänks genom ett tag i det lilla handtaget på gardinens underlist. Superenkelt och du slipper linor och kedjor i sidan av gardinen.

Twin mörkläggande plisségardin

Klicka här för att se vilka gardiner med mörkläggning du har att välja mellan.

Vi hoppas att du inspirerats till att skaffa nya mörkläggningsgardiner – du är nämligen värd en god natts sömn!

Sov gott!

Inred med dubbla veck – spana in cordless twin plisségardiner

Kirsch mörkläggande cordless Twin plissegardin Nora

Fler och fler inser fördelen med rena vackra linjer i fönstret, utan störande detaljer som nerhängande lina eller kedja. Dessutom ger det en 100% barnsäker produkt.

Vad är det då som gör en gardin barnsäker? För att en gardin ska räknas som barnsäker, ska linor och kedjor spännas fast. Som exempel måste alltså en persienn med lindrag, efter användning, lindas sträckt runt ett litet väggbeslag. Snabbt inser man att det blir väldigt mycket lindande och löstagande om vi i genomsnitt använder persiennen två gånger om dagen – morgon och kväll. Sen har vi då de naturligt barnsäkra produkterna, som Alva och Nora cordless twin plisségardiner, helt utan lina och kedjedrag. Dessa höjs och sänks enkelt genom ett litet, knappt märkbart, handtag på underlisten. Snabbt, smidigt och säkert!

Viktigt att komma ihåg är att samtliga produkter från Kirsch är barnsäkra.

Kirsch blogg

Vem är då Alva och Nora? Och vilken gardin ska man ha vart?

Alva cordless twin plisségardin
Vackra vackra Alva! Förutom att Alva twin plisségardin är ett stilrent val till fönstret, tack vare sin funktion med cordless betjäning, är det ypperligt till hemmets alla rum som du önskar dämpa ljuset i, utan att för den sakens skull mörklägga helt. I gemensamhetsytor och rum där små barn vistas, som t.ex. vardagsrum, är en cordless gardin ett ypperligt val för att alltid kunna känna sig säker i sitt val av gardin.

Kirsch cordless Twin plissegardin Alva i vit

Alva cordless twin plisségardin i vitt.

Kirsch cordless Twin plissegardin Alva i grå

Alva cordless twin plisségardin i grått.

Mörkläggande Nora cordless twin plisségardin
Rubriken avslöjar ändamålet! Nora är den mörkläggande twin plisségardinen och eftersom väven är dubbel (utan perforerade linhål som t.ex. en enkel plisségardin) är Nora twin plisségardin perfekt för sovrum och barnrum. Ja, faktiskt hemmet alla rum som man enkelt önskar kunna mörklägga.

Kirsch mörkläggande cordless Twin plissegardin Nora

Nora cordless twin plisségardin finns i vit och grå.

Kirsch blogg

Ta sovmorgon med frukost på sängen, bakom en mörkläggande cordless twin plisségardin.

Nyfiken på mer om våra cordless twin plisségardiner?
Se storlekar och priser på Alva cordless twin plisségardin i vit >>
Se storlekar och priser på Alva cordless twin plisségardin i grå >>
Se storlekar och priser på Nora mörkläggande cordless twin plisségardin i vit >>
Se storlekar och priser på Nora mörkläggande cordless twin plisségardin i grå >>

Stilrent och utan krusiduller – med Thea cordless plisségardin

Thea Cordless plisségardin

Är du förespråkare av att hålla saker och ting så enkelt och okomplicerat som möjligt? Då borde du titta närmare på Thea Cordless plisségardin – en nyhet från Kirsch.

Enkelheten med Thea cordless plisségardin är att den höjs och sänks med ett litet, knappt märkbart, handtag på underlisten. Du slipper alltså irriterande snören som ändå bara slår knut på sig själva efter några få gångers användning. Ditt fönster blir smakfullt och stilrent inrett.

Thea Cordless plisségardin i vitt
Thea cordless plisségardin i vitt.

Thea plisségardin finns i vitt och grått.

Thea Cordless plisségardin i grått
Thea cordless plisségardin i grått.

Naturligt barnsäkra produkter
Samtliga produkter från Kirsch är barnsäkra. En del produkter har ett litet extra beslag som säkrar upp gardinen och andra är vad vi kallar naturligt barnsäkra. Dessa behöver inget extra beslag, istället är de konstruerade att fungera utan att man drar i ett snöre – oftast så enkelt som med ett litet handtag på gardinens underlist.

Vad är då fördelen med detta, tänker kanske du? Ja förutom att du slipper de störande snörena i sidan så går det snabbt och enkelt att ställa gardinen exakt i det läge du önskar. Du kan också känna dig helt trygg i att det inte finns några snören att fastna i eller göra sig illa på för små barn. Och pricken över i:et är det stilrena fönstret, som resultat!

Se storlekar och priser på Thea Cordless plisségardin i vitt >>
Se storlekar och priser på Thea Cordless plisségardin i grått >>

Vår följetong om barnsäkra gardiner tar inte slut här – nästa blogg kommer att bjuda på dubbelt upp… Fundera lite på den, så hörs vi snart igen!