Back to school!

skapa en studiehörna

Julledigheten är ett minne blott och många av oss har återvänt till arbete och skola. Särskilt viktigt denna mörka årstid är att göra vad man kan för att hålla motivationen på topp, något som kanske inte alltid är lika enkelt som det låter. Här får du våra topp tre tips för att hålla humör och motivation uppe!

1. Ljuset är A och O

En snabb quick fix, för att skapa de rätta förutsättningarna att kunna bibehålla fokus, och faktiskt inte överanstränga ögonen när det blir många timmar framför datorskärm eller läroböcker, är att se över belysningen. Om du inte redan har en skrivbordslampa så är ett hett tips att införskaffa en. Just skrivbordslampan är perfekt eftersom du kan rikta ljuset och slippa bländning i skärm eller bordsyta. Dessutom får du en koncentrerad mängd ljus nära dig – något som alltid piggar upp humöret!

Detta leder oss vidare till nästa viktiga faktor, nämligen dagsljuset. Utnyttja det livsviktiga dagsljuset så mycket du bara kan denna mörka årstid, det kommer att hjälpa dig att fokusera och hålla orken uppe. Har du möjlighet så sätt dig nära ett fönster och låt rummet (och du själv så klart!) ta del av dygnets ljusa timmar.

skapa en studiehörna

2. Din hållning

För att orka många och långa timmar är din hållning viktigt att tänka på. Oftast blir det långa stunder av statisk rörelse (det vill säga knappt någon alls). Så till att börja med, tänk på din grundposition; om du inte lämnar sängen så ha för vana att göra det! Det är faktiskt viktigare än vad man kan tro att sitta (eller stå!) korrekt, inte minst för koncentrationen. En bra stol där du enkelt kan hålla ryggen rak i kombination med ett lagom högt bord (där armarna kan vila i 90 graders vinkel) är grunden. Har du dessutom ett höj- och sänkbart bord är det ett plus! Tänk då på att alternera mellan sittande och stående (står du mycket är en ståmatta att rekommendera).

Lägg även in små micropauser där du ser till att röra på dig; några knäböj, rulla axlarna bak och fram, sträck på armarna, sträck ut nacken åt sidorna och gör det till en vana. Har du dessutom möjlighet till en längre paus så ta en utomhuspromenad – så tar du del av dagsljuset samtidigt som du ökar på uthålligheten!

skapa en studiehörna

3. Skapa en inbjudande studiehörna

Sist men inte minst – gör platsen för dina studier till en mysig oas, det underlättar när det är dags att ta tag i skolprojektet eller läxor. Olika färger gör olika saker med vårt humör, det vet vi sedan tidigare. Grönt och rosa sägs ha lugnande effekt, blått ökar vår kreativitet (men kan också upplevs kall, så undvik den om du är frusen av dig), brunt sägs vara bra för människor med dålig koncentrationsförmåga och gult rekommenderas åt lata personer(!) men även i arbetsrum då färgen förknippas med vårt intellekt. Det viktigaste är dock att du själv tycker om färgen du väljer, för till syvende och sist är det du som ska spendera din tid här!

Inred med några få och noggrant utvalda objekt, som t.ex. en vacker mugg att ha pennor i, några vackra tidskriftssamlare och kanske några läckra pappboxar staplade på varandra. Om du gillar växter, varför inte välja en som både är vacker att se på men som också tillför något extra – t.ex. murgrönan som även är luftrenande! Kom ihåg att vara sparsam i dina val eftersom för många olika inredningselement oftast upplevs rörigt, vilket är det sista vi vill åstadkomma när det gäller att effektivisera studiehörnan.

Akustiken i ett rum är en annan viktig faktor. En matta på golvet hjälper ljudet att stabiliseras, precis som gardiner i fönstret och canvastavlor på väggen.

skapa en studiehörna

Hoppas du finner våra tips användbara – och du, ett positivt mindset har alltid större förutsättningar att lyckas!

Hotta upp dina fönster – inred dem med senaste trenden

Kirsch gardinstång Grace med vacker linnegardin, till ditt fönster

Marmor, vackra metaller, spännande former och material – vore inte det något för din inredning och dina fönster?

Det nya året inleder vi bland annat med en vacker serie gardinstänger i nya färger och former, med inspiration hämtat från den superheta inredningstrend som glas, marmor och metaller. Tänk dig dessa gardinstänger tillsammans med en vacker linnegardin och franska veck i ditt fönster…

Följ med oss på en Elegance tour, som vi är upp över öronen förälskade i! Vilken design och färg blir din favorit och som skulle passa i ditt fönster?

Grace
Otroligt vacker med sitt detaljrika formspråk och större dimension. Finns i tenn och matt stål.

Kirsch gardinstång Grace, till ditt fönster

Halo
Sober design som samtidigt bjuder på en smakfull lekfullhet i en mindre och en större dimension. Finns i tenn, matt stål och matt guld.

Kirsch gardinstång Halo, till ditt fönster

Moon
Hur kan en så enkel form samtidigt bjuda på sådan spänning? Vacker marmorinspirerad design i tenn, matt stål och matt guld.

Kirsch gardinstång Moon, till ditt fönster

Rain
Du känner säkert igen formspråket på denna vackra änddekor! Finns i tenn, matt stål och matt guld.

Kirsch gardinstång Rain, till ditt fönster

Star
Kanske den design i hela serien som är mest utmärkande, och helt rätt i tiden. Finns även den i de tre färgerna tenn, matt stål och matt guld.

Kirsch gardinstång Star

Hela nya serien hittar du under Elegance gardinstänger.

Vi går ”all in” på trä!

Wood måttbeställda gardinstänger

Gillar du detaljer i ljust och mörkt trä? Tänk dig då en vackert designad gardinstång i trä tillsammans med en veckad linnegardin…

En av årets nyheter är Wood – en serie måttbeställda gardinstänger ur Precisely.

Wood finns i två vackra former, en mer rundad än den andra, och två vackra färger – brun och antikvit. Både ringar och hållare är i trä, med vackra utsnidade detaljer. Med sina 35 mm i diameter gör denna gardinstångsserie ett statement i din inredning.

Wood måttbeställda gardinstänger

I och med att gardinstången är i trä, och dessutom kapas efter ditt exakta önskade mått, får du en hel längd (upp till 4 meter) och slipper därför en skarv på mitten. En serie för den som har öga för detaljer, skulle man kunna säga!

Wood måttbeställda gardinstänger

Nyfiken på mer om Precisely och vilka andra färger och former som ingår i detta måttbeställda koncept, klicka här>>

Kirsch inspiration

Två ”gamla” trotjänare, som är precis lika vackra nu som då, är de träinspirerade Charm och Delight set ur gardinstångsserien New England.

Dessa två finns i svart och vitt, och gardinstången är i reglerbar metall. Du anpassar den enkelt till ditt fönster genom att dra ut stången till önskad bredd.

New England gardinstänger

Har du ett mindre fönster väljer du den reglerbara stången på 120-210 cm, och har du flera fönster i bredd väljer du gardinstången som kan bli hela 380 cm bred.

New England gardinstänger

I varje set till Charm och Delight ingår tre reglerbara hållare, så att du själv kan reglera hur långt ut från väggen du behöver komma för att gardinen inte ska ligga emot fönsterbräda och dylikt.

Varma ljuva koppar

Kirsch gardinstång Cloud i koppar

Kalla och friska höstdagar när solen lyser upp vår vardag varvas med grå dagar, kantade av regn och blåst – november månad är ett faktum. Men rugg ute gör det extra mysigt att få bona om i hemmets varma vrå. Koppar med dess varma och gyllene ton hjälper en något frusen själ att tina.

Koppar i olika vackra kompositioner

Små vackra koppardetaljer där man minst anar det bryter av och tillför värme. Koppar tillsammans med läder, marmor, trä och linne skapar en perfekt balans som vi också fått följa i olika inredningsmagasin den sista tiden.

Kirsch i koppar

Kirsch i koppar

Kirsch i koppar

Men koppar kan mer än så…

Kombinera gyllene varm koppar med mörkt trä, sammet, jordnära färger och siden. Resultatet blir då något helt annat; en rustik tyngre interiör fylld med lyx.

Kirsch i koppar

Kirsch i koppar

Kirsch i koppar

Koppar till ditt fönster

Den gyllene nyansen finns inte bara till knoppar, lampor, ljusstakar och vaser – du kan även inreda ditt fönster med koppar. I vårt sortiment har du en mängd olika gardinstänger och änddekorer i koppar att välja mellan. För att göra det enkelt för dig har vi listat dem här.

Vilken blir din favorit?

Twiggy set i koppar>>
Royal set i koppar>>
Mist set i koppar>>
Cloud set i koppar>>
Aura set i koppar>>
Precisely måttbeställda serie i koppar>>

Till alla gardinstänger och änddekorer finns färgmatchande ringar och öljetter.

Inred med gardiner i höst

Kirsch Precisely med gardin

Du kan knappt ha undgått höstens hetaste trend och comeback – gardiner! Var och varannan inredningsblogg handlar om vackra böljande gardiner från tak till golv. Ibland hänger gardinen på en takmonterad gardinskena och i andra fall på en vacker gardinstång, allt efter tycke och smak.

Visst blir du lite sugen på att byta till gardiner?!

Takmonterad gardinskena med loungegardin

3 tips för en lyckad gardinupphängning:

  • Använder du din gardin dagligen till att skärma av, välj då en gardinskena – gliden gör det enklare att föra gardinen fram och tillbaka. Är gardinen en vacker accessoar vars främsta uppgift är att dekorera – välj då en gardin på gardinstång. Det finns ett hav av vackra gardinstänger att välja bland.
  • Är din gardin för lång? Med Kirsch fållfixeringsband fållar du enkelt upp gardinen till rätt längd – allt du behöver är en strykbräda och strykjärn. Du behöver alltså inte sy!
  • För den där proffsiga gardinlooken – lägg ett tyngdband i bottenfållen på gardinen. Gardinens vågor och veck förstärks när det kommer lite tyngd på!

Loungegardinen alla pratar om:

Takmonterad Vision-skena
Takmonterad Vision-skena med loungegardin.

Takmonterad gardinskena med loungegardin
Takmonterad rund Orion-skena med loungegardin.

Flexi-skena
Kirsch populära Flexi-skena i vitt.

Flexi-skena
Takmonterad Flexi-skena med två hörnböjar.

Heta gardintrenden på gardinstång:

Precisely i koppar
Vacker måttbeställd Precisely gardinstång i koppar.

Precisely i koppar
Close up på Precisely gardinstång och ringar i koppar.

Gardinstång Mist i tenn
Retro med vackra gardinstången Mist i fokus.

Gardinstång Mist i tenn
Gardinstången Mist i ljuv tenn.

Mer inspiration…

Söker du mer inspiration på olika förslag till gardinupphängningar? Klicka här>>

It’s all about that pastel…

Twiggy gardinstång i ljusrosa

En riktigt het inredningstrend, som knappast undgått någon just nu, är pudrig pastell; mjuka ljusa nyanser av mintgrön, grön, lila, gul, rosa och blå. De rosa och blå pastellnyanserna Rose Quartz och Serenity har dessutom utsetts till årets färg av Pantone.

Pantone 2016 pastell

Motivering till årets färger från Pantone: I takt med att konsumenter söker mindfulness och välbefinnande som ett motgift till den moderna alltmer stressiga vardagen, välkomnas färger som psykologiskt uppfyller vårt behov av trygghet och säkerhet.

Ljuva toner av pastell

Ett tips är därför Twiggy gardinstång i ljusrosa och ljusblå:
Twiggy i ljusrosa pastell
Twiggy gardinstång i ljusrosa.

Twiggy i ljusblå pastell
Twiggy gardinstång i ljusblå.

Bryt av med en metallfärg

De pastellnyanser som sätter en av trenderna detta år har gemensamt att de medför en liten lekfull touch samtidigt som de bringar ro. För att din inredning inte ska bli alltför mjuk och babylik kan du med fördel lyfta in några metallfärger som stramar till.

Ett tips att bryta av med skulle här kunna vara Twiggy gardinstång i koppar:

Twiggy i vacker koppar
Twiggy gardinstång i koppar.

Twiggy i vacker koppar
Basen i soft blå, blandat med olika metaller som zink och koppar.

Mer om Twiggy gardinstänger i ljusrosa, ljusblå och koppar hittar du här >>